悦读文网

当前位置: 首页 > 紫菜汤的家常做法 > 正文

上学期八年级英语期中试卷

时间:2019-03-20来源:家庭实用菜谱大全

  学习好了英语对于我们提搞总分是很有用的。下面小编就给大家看看八年级英语,欢迎大家一起来学习一下哦

  八年级上学期英语期中试卷参考

  第一部分 听力

  第 一节 听句子,选择与所听句子相符的图。(每小题1分,满分5分)

  第二节听句子,选出能回答所听句子的选项。每小题1分,满分5分)

  ( )6.A. Yes, you must. B.Yes, you can. C.No, you don't.

  ( )7.A. Yes, I do. B.Kobe Bryant. C.I love basketball.

  ( )8.A. At 7 0'clock. B.In the evening. C.Once a week.

  ( )9.A. Yes, you do. B.Sure, go ahead. C.You're welcome.

  ( )10. A. Yes, he can. B.No, he isn't. C.Yes, he does.

  第三节听对话,选出能回答问题的正确选项。(每小题2分,满分10分)

  听第一段对话,回答第11-12小题。

  ( )11. What did the man watch last night?',

  A.A baseball game. B.A tennis game. C.A basketball game.

  ( )12. What did the. man drink yesterday?

  A. Tea. B.Coffee. C.Milk.

  听第二段对话,回答第13~15小题。

  ( )13.What does Jack like?

  A.Potato chips. B.ice cream. C.Strawberries.

  ( )14. What does Jack think of skating?

  A. It's boring. B.It's easy. C.It's exciting.

  ( )15. How often does Jack skate?

  A. Every week. B.Every day. C.Every month.

  第四节听对话,完成下列信息表格。对话听两遍。(共5小题,每小题2分,满分10分)

  Bob’s grandfather

  Age He is going to be(16)_____________________

  Job He was a(17)________________________

  A healthy life He started (18)_________ two years ago.

  He spends most of his free time in the(19)_____________.

  He usually goes to bed at 9:30 and gets up at (20)____________

  ( )16. A. 70 B. 75 C. 80

  ( )17. A. policeman B. postman C. pilot

  ( )18. A. going cycling B. running C. walking the birds .

  ( )19.A.garden B. park C. bedroom

  ( )20. A. 5:30 B. 6:00 C. 6:30

  第二部分 英语知识应用

  第一节. 单项选择。(每空1分,共20分,)

  ( )21. —What 's wrong with you?

  —It's ___________

  A. nothing serious B. serious nothing

  C. serious something D. serious everything

  ( )22. We should take care _________ ourselves.

  A to B with C of D for

  ( )23. —Would you mind ________ here?

  —Sorry, I'll go ________ else.

  A. my smoking; somewhere B not smoking; somewhere

  C. not to smoke; somewhere D. not smoking; anywhere

  ( )24. I will ask my father to give up ________.

  A. smoke B. smoking C. smokes D. to smoke

  ( )25. James is ________ boy.

  A. a 18-month-old B. a 18 months old

  C. an 18-month-old D. an 18-months-old

  ( )26. You kept me _______so long.

  A. waiting B. to wait C. am waiting D. wait

  ( )27. As we know, ______is good exercise and it is necessary for health.

  A. walk B .to walk C. walking D. walked

  ( )28. Watching TV too much _____bad for you eyes.

  A. are B. was C. be D. is

  ( )29. You’d better _______ too much meat. You are much too fat.

  A. not eat B. eat C. not to eat D. Don`t eat

  ( )30. The teacher is very angry __________ him for what he said.

  A. with B. at C. for D. at

  ( )31. My mother often tells me _______ my classmates when they need.

  A. help B. to help C. helping D. helps

  ( )32. It’s hot here. Please keep the windows _______.

  A. closing B. open C. closed D. opened

  ( )33.----Must I do my homework today?

  ----No, you __________.

  A. mustn’t B. don’t C. needn`t D. don’t need

  ( )34. —Which sport will Lily take part in?

  —__________ race.

  A. The girls’ 200-meters B. The girls’ 200-meter

  C. The girls 200-meters D. The girls 200-meter

  ( )35. —I had __________flu and my sister had__________bad cold last week.

  A. the , an B. a, the C. the a D. an, the

  ( )36. —There _______ a concert this evening.

  —That’s great.

  A. are going to be B. is going to be C. is going to have D. will have

  ( )37. Kate is _______ to look after herself.

  A. old enough B. enough old C. enough young D. young enough

  ( )38. —_______ can I keep the books?

  —Two weeks.

  A. How long B. How often C. How far D. How soon

  ( )39. —I have a fever,I have to see a doctor.

  —____________________

  A. That’s Ok B. I’m sorry to hear that C. Sure D. That’s nothing

  ( )40. Sally sings pretty _______ and she is also _______ at dancing.

  A. well; well B. good; good C. good; well D. well; good

  第二节.完形填空。(每空1分,共10分)

  If you often have a cold, headache or backache, there is something wrong with your health. Eating healthy food 41 good for our health. Tofu(豆腐), milk, vegetables are healthy for us.

  Tofu is a kind of traditional(传统的) 42 food. We often 43 it in China. Now more and more people 44 other countries think tofu is good for health, 45 . They also like eating it.

  Milk is 46 kind of health food. Every day you should 47 one or two glasses of milk. It can 48 us strong.

  Vegetables are very important. You should eat 49 them. There are vitamin(维他命) A, B, C, D , E and so on in them.

  As we know, it’s important 50 a balanced diet(均衡饮食). We must have the right kinds of food. We should also eat some fish, chicken and beef. We should eat more fruit and vegetables but less meat.

  ( )41 A. are B. is C .will be D. was

  ( )42 A .Japanese B .American C. English D .Chinese

  ( )43 A. eat B .drink C. take D. play

  ( )44 A. for B .with C .in D .at

  ( )45 A. too B. also C .well D. either

  ( )46 A. the other B .other C .another D .others

  ( )47 A .drinking B. drink C. take D .to take

  ( )48 A .keep B. makes C. keeps D .keeping

  ( )49 A .a lot B. plenty C. much D. a lot of

  ( )50 A .to have B. having C .had D .has

  第三部分. 阅读理解。(每小题2分,共30分)

  (A)

  A young man could not sleep well and suffered(痛苦)a lot. He went to the doctor and the doctor told him to count from one to ten again and again. “Keep doing it till you fall asleep,” the doctor said.

  A few days later, the young man went to the doctor again. But to his surprise, the doctor saw the young man was worse(更糟) than before.

  “Didn’t you do as I told you?” the doctor asked.

  “Yes, I did.” the young man said, “But every time when I counted to eight, I coul d not help jumping from the bed.”

  “But, why?” the doctor asked amazedly(惊讶地).

  “I am a boxer(拳击手)!”the young man replied(回答).

  根据短文内容,判断句子正(T)误(F)。

  ( )51. The young man slept well every night.

  ( )52. The doctor told the young man to count numbers when he wanted

  to sleep.

  ( )53. The young man was better when he went to the doctor again.

  ( )54. The young man could only count from one to eight.

  ( )55. The young man was a boxer.

  ( B)

  Wei Hua is a high school student and he is pretty healthy. He does e xercise every day. He does it usually when he comes home after school. And his eating habits are pretty healthy. He tries to eat more vegetables, usually ten to eleven times a week . He eats fruit and drink milk every day. Of course, he loves junk food, too. But he tries to eat it only once a week. He usually keeps eight or nine hours sleep every day. So you see, he looks very healthy and happy. And his good lifestyle(生活方式) helps him become clever, too. Eating healthy food and doing exercise help him to study better.

  ( )56. How often does Wei Hua do exercise?

  A. Once a week B. Three times a week C. Seldom D. Every day

  ( )57. How often does he eat vegetables?

  A. Once a week B. Ten to eleven times a week

  C. Seldom D. Every day

  ( )58. Does Wei Hua like junk food?

  A. Yes, he does B. No, he doesn't

  C. He likes it very much D. He doesn't like it at all

  ( )59. How long does he sleep every day?

  A.7-8 hours B. more than 10 hours

  C. Less than 7 hours D.8 or 9 hours

  ( )60. What help him to study better?

  A. Study hard B. Eating healthy food and doing exercise

  C. have a good sleep D. Eating vegetables

  (C)

  Mary likes sports. Her school sports meet will be held on May 4th. She’ll take part in the high jump and long jump, and the other girls in her class are sure she will win both. But ten days before the school sports meet, when Mary climbed a hill, she hurt her left leg. She worried about the school sports meet. Would her leg be all right by(不迟于) May 4th? Four of her friends took her to the hospital. The doctor said it was not serious. Mary’s left leg would be much better by the end of April, and on May 4th she would be able to run and jump at the school sports meet.

  ( )61. Mary will join in _______.

  A. the high jump B. the long jump

  C. the hill climbing D. A and B

  ( )62. Mary hurt her left leg on _______.

  A. May 4th B. April 24th C. April 3rd D. May 14th

  ( )63. When Mary hurt her left leg, she worried about _______.

  A. her walking B. her going to hospital

  C. her going to school D. the school sports meet

  ( )64. The doctor said she would be better soon, because _______.

  A. Mary `s leg was nothing serious

  B. four friends took her to the hospital on time

  C. Mary was strong enough

  D. Mary had a lot of time before the school sports meet

  ( )65. Which is TRUE(正确的)?

  A. Mary won’t be in the school sports meet.

  B. Mary won the high jump and long jump at last.

  C. Mary will take part in the school sports meet.

  D. Mary couldn’t watch the school sports meet.

  第五部分。写作部分(25分)

  (A)根据句意,用所给词的正确形式填空。(5分)

  71. You`d better ___________( not smoke). I如何选择专业的癫痫病医院t is bad for your lungs.

  72. ____________ (eat)too much is bad for our health.

  73. He had a badly_____________ (tooth)yesterday.

  74. The boy can look after______________ (him)well now.

  75. Jim likes ____________ (tomato) very much.

  (B) 根据汉语意思完成句子。(每题1分,共5分)

  76. He coughs ____________(日日夜夜)

  77. You shouldn’t ________ _________ ________(熬夜) it’s bad.

  78. I want go be a doctor _______ ________ ________ (将来)

  79. Mum, don't (担心)_________ __________ me. I'll take good care of myself.

  80. Why don't you _________ __________ (躺下)?

  六、书面表达。(15分)

  请围绕怎么保持健康(How to Keep Healthy)话题为主题,写一篇80个词左右的英语短文。你可以从以下方面来写。

  1. Eat healthy food. drink milk every day ...

  2. Have enough sleep, go to bed and get up early.

  3. Do more exercise...

  腾八中2016—2017学年度八年级学期期中考试

  英 语 答案

  (时间120分钟,总分120分)

  题号 一 二 三 四 五 六 总分

  得分

  第一部分、听力(满分30分,1—10每题1分,11—20每题2分)

  题号 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

  答案 A C B C A A B C B C

  题号 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

  答案 A B A C B C A C A B

  第二部分、英语知识应用(每题1分,满分30分)

  题号 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

  答案 A C B B C A C D A A

  题号 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40

  答案 B B C B C B A A B D

  题号 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50

  答案 B D A C A C B A D A

  第三部分、阅读理解(每小题2分,满分30分)

  题号 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60

  答案 F T F F T D B A D B

  题号 61 62 63 64 65

  答案 D B D A C

  第四部分、情景交际(每小题1分,满分5分)

  题号 66 67 68 69 70

  答案 D C A E B

  第五部分、词汇训练(10分)

  71.__not smoke________ 72.___Eating______

  73.__toothache________ 74.___himself_______

  75.__tomatoes_________ 76.___day and night_____

  77.__stay up late_______ 78._____in the future___

  79.__worry about_______ 80.__lie down_________

  第六部分、写作(满分15分)

  How to Keep Healthy

  第一学期八年级英语期中试卷

  第一部分 听力部分

  一、听力(本题有15小题,第一、二节每小题1分,第三节每小题2分,满分20分)

  第一节:听小对话,请从A、B、C三个选项中选择符合对话内容的图片。

  1. Which city is bigger?

  C.

  2. What is the TV programme about?

  B. C.

  3. What does Mr. Jack advise her to do?

  A. B. C.

  4. What is Tony’s favourite?

  A. B. C.

  5. Where is Houston?

  A. B. C.

  第二节:听较长对话,回答问题。

  听下面一段较长对话,回答第6~7两小题。

  6. What is the population of Tongxiang?

  A. 8,000. B. 80,000. C. 800,000.

  7. Who is the great writer?

  A. Feng Zikai. B. Mao Dun. C. Lu Xun.

  听下面一段较长对话,回答第8~10三小题。

  8. When will they have a school trip?

  A. Next month. B. Next week. C. Next year.

  9. Why does Tony like to go by plane?

  A. It’s more comfortable . B. It’s faster. C. It’s more expensive.

  10. What season is it in Beijing?

  A. Winter. B. Summer. C. Fall.

  第三节:听独白,根据内容,从A、B、C三个选项中选择正确的选项,完成信息记录表。

  Football Match

  The date October ___11___

  The teams ___12___ VS Chinese team

  The injured player ___13___ was hurt.

  The score 14

  The opinion The fans thought it was 15

  11. A. 12th B. 20th C. 16th

  12. A. British team B. Japanese team C. American team

  13. A. Li Ming B. Da Ming C. Da Bao

  14. A. 1:3 B. 3:2 C. 3:1

  15. A. boring B. relaxing C. exciting

  第二部分 读写做部分

  二、完形填空(本题有15小题,每小题1分;满分15分)

  Where is Love? How can we find Love?

  Once a little boy wanted 16 Love. He knew it was a long trip to where Love lived, so 17 got his things ready with some pizzas and drinks and started off. When he passed three streets, he saw 18 old woman sitting in the park and watching some birds. She looked very 19 . The boy gave her a 20 . She took it and smiled 21 him. The smile was so beautiful 22 he wanted to see it again, so he gave her a Coke. She smiled once again. The boy was very happy.

  They sat there all the afternoon, eating and smiling, 23 they said nothing. When it got dark, the boy 24 to leave. But after he walked a few meters, he turned around, ran back to the 25 and gave her a hug. The woman gave him her biggest 26 ever.

  When the boy opened the door of his house, his mother was surprised(惊讶的)to see the happiness on his face and asked what made him so 27 . The boy answered, “I had lunch with Love. She has got the most beautiful smile 28 the world.” At the same time, the old woman’s son was also surprised at his mother’s pleasure and asked why.

  “I ate a pizza in the park with 29 ,” she said, “and he is much younger than I expected.”

  If the world is full of love, we can enjoy a 30 life.

  16. A. to find B. to know C. to see D. to give

  17. A. I B. he C. it D. she

  18. A. a B. the C. / D. an

  19. A. nice B. happy C. hungry D. lovely

  20. A. pear B. Coke C. hamburger D. pizza

  21. A. at B. in C. with D. of

  22. A. because B. that C. then D. if

  23. A. but B. however C. so D. though

  24. A. tried B. decided C. agreed D. hurried

  25. A. park B. seat C. trees D. old woman

  26. A. pizza B. Coke C. smile D. gift

  27. A. happy B. sad C. relaxing D. angry

  28. A. of B. over C. in D. from

  29. A. a boy B. a child C. Love D. a girl

  30. A. good B. better C. worse D. bad

  三、阅读理解(本题有10小题,每小题2分,满分20分)

  阅读下面材料,从A﹑B﹑C﹑D﹑四个选项中选出最佳选项。

  A

  Beijing Half-Day Tour

  ●Time and place:

  Our tour bus will wait for you at your hotel at 9:00 am or 2:00 pm. And we’ll drive you back at about 1:00 pm or 6:00 pm.

  ●Tour route:

  First visit the Drum Tower dating (追溯到) from 1420, climb up the big Drum Tower and look at the old Beijing buildings — Hutong and Siheyuan. Then drive to Mr Kang’s courtyard (庭院) for a cup of tea. After the tea, take a bicycle to Dajinsi Hutong, the most famous Hutong in the Shichahai area. Then walk to the Prince Gong’s Mansion (恭王府). After the tour, you may return to your hotel.

  31. Mr. Jones gets up at 10 am. He can start the tour at ______.

  A. 9:00 am B. 1:00 pm C. 2:00 pm D. 6:00 pm

  32. The travelers go to the Prince Gong’s Mansion _______.

  A. by car B. on foot C. by bike D. by bus

  33. How many places can travelers visit in the tour?

  A. Two. B. Three. C. Four. D. Five.

  B

  Amsterdam is the bike capital of the world. Riding bicycles is a fun and easy way of getting around Amsterdam.

  Students go to school by bicycle. People ride their bicycles to work. Travelers ride bicycles freely around the city. Even police work on bicycles. You can see these every day in Amsterdam. There are many roads and traffic signs (标记) for bicycles. There are also many places for bicycle parking.

  If you travel in Amsterdam, you don’t need to take a bus or taxi, just a bicycle. You can ride the bicycle along the roads and the streets enjoying the scenery (风景). The city has a lot of bicycle shops to choose from. If you do not want to buy a bicycle, you can go to bicycle rentals(租赁). They are in almost every part of the city. Going for a ride is enjoyable. It’s a good idea to find an experienced guide. Because he knows the city’s most beautiful places well, and he would take you around the city. Riding bicycles in Amsterdam is of great fun and relaxing, just remember to follow the traffic rules.

  34. According to the passage, we know people like ____ in Amsterdam.

  A. riding bicycles B. selling bicycles

  C. traveling D. buying bicycles

  35. What does the underlined word “experienced” mean in Chinese?

  A. 经验丰富的 B.友善的 C.热心的 D.耐心的

  36. Which of the following is NOT true according to the passage?

  A. It’s easy for people to park their bicycles in Amsterdam.

  B. People can find bike rentals everywhere in Amsterdam.

  C. Amsterdam is famous as a bicycle city.

  D. Most people in Amsterdam ride bicycles to work or school, except police.

  37. What’s the best title for the passage?

  A. How to Travel in Amsterdam

  B. The City of Bicycles

  C. How to Rent a Bicycle in Amsterdam

  D. A Beautiful City — Amsterdam

  C

  Do you know that animals have love for each other and their children just like us humans? Let me tell you some moving stories of great animal parents.

  Several years ago, there was a heavy rain and it made the river go up. When the rain stopped, people found that a dog swam to an island in the river twice a day for two weeks. Why did she do so? Her four children were there. The mother swam there every day to feed her babies. This true story moved many people.

  Another story is about chimpanzees(猩猩). A scientist named Jane Goodall spent 14 years living with chimpanzees in Africa. She found that chimpanzees also looked after the hurt or lost ones. “It is not only humans who have duties, animals also do.” she said.

  Two birds in Chengdu also showed their parental(父母的) love. Their baby was hurt and fell on the street in the center of the city. Cars were driving past but the brave parents rushed down to the road and took the little bird away with their claws(爪子).

  38. After the heavy rain, the mother dog swam to the island___________.

  A. to look for food B. to carry things to her owner

  C. to move some people D. to feed her babies

  39. The scientist found chimpanzees______________.

  A. looked after the hurt or lost ones B. often left for a far place

  C. always stayed in the same place D. didn’t care about each other

  40. From the passage we know _______国内的癫痫病医院_____.

  A. dogs like to swim across the river in a heavy rain

  B. mother birds don’t want to save their children

  C. animal parents love their children a lot

  D. all animals want to move people very much

  四、词汇运用(本题有15小题,每小题1分,满分15分)

  A .根据短文内容和所给的中文提示,写出短文空白处各单词的正确形式。每空限填一词。

  I work in a children centre. We do at least one act of kindness a month with the children there.

  This week, we talk about 41 (如何) we feel about the act we did. A 14-year-old boy 42 (站) up and says, “I’d like to say something.” I am a little surprised because he is a 43 (害羞的) and quiet boy, but I say yes.

  “Last week, I helped a woman. When I rode my bike 44 (沿着) the street, a woman looked worried and tried to pick up the things in the middle of the street. What was the 45 (问题) with her? Her shopping bag was broken and the things were everywhere. At that time, the traffic was very heavy. It was so 46 (危险的).I got off my bike 47 (快速地) and went up to help her. After I put all the things into her back car, she 48 (感谢) me for helping her. All of you may think it is a small thing. 49 (然而), it is special for me. The 50 (更多的) I do to help others, the happier I feel. Now I understand how important it is to be kind to each other.”

  B. 用方框中所给单词的适当形式填空, 使句子通顺﹑正确。每词限用一次。

  51. She offered ______ me to the museum.

  52. Whose painting is _______, Linda’s or Jack’s?

  53. Yesterday I went shopping and I bought two _______ of shoes.

  54. _______ there is very expensive.

  55 Why don't you spend more time on some _________ activities?

  五、语法填空(本题有10小题,每题1分,满分10分)

  阅读下面短文,在空白处填入一个适当的词,或填入括号中所给单词的正确形式(每空不多于3个单词)

  Yesterday I 56 (go) out with my classmate, Tom. 57 parents allowed us to go and have fun and we had a great day. First, we wanted to watch a popular movie. It was 58 (name) Rob-B-Hood. It described the story of a baby. The movie was quite interesting, but the cinema was very 59 (crowd). We saw 60 notice saying “Half price today. Come to enjoy 61 (you)”. After the movie, we still had enough time. So we went to zoo 62 (feed) some animals. We fed the monkeys some bananas and we 63 fed the fish some bread. 64 the end, we went home 65 (happy).

  六、任务型阅读(本题有5题,每小题1分,满分5分)

  在生活中,我们经常会遇到一些令人不愉快的事情,应该如何解决呢?根据以下情况从方框中选出相应的解决办法。

  Problems:

  66. Some people always smoke in public places.

  67. The No. 16 bus is always late.

  68. Some people always drop litter everywhere in our neighborhood.

  69. Some students talk loudly in the library.

  70. My parents hope I stay at home and study all day, even at weekends.

  Solutions:

  七、书面表达(本题有1小题,满分15分)

  71.你的好友Lily在学习英语时遇到了困难。她总是记不住单词并且害怕说英语。请给她写封信,帮助她克服困难,提高英语水平。

  提示语: forget the new words, be afraid to, remember 10 words a day, speak English as much as possible …

  要求: 1. 内容包括以上提示语,并适当补充。

  2. 书写端正。

  3. 总词数不少于60字。开头结尾已经给出,不计入总词数。

  Dear Lily

  I know you have some problems on learning English.

  I hope this can help you!

  Yours

  Lucy

  参考答案

  一、听力(本题有15小题,第一、二节每小题1分,第三节每小题2分,满分20分)

  1. C 2. B 3. A 4. A 5. B

  6. C 7. B 8. A 9. B 10. C

  11. B 12. A 13. B 14. C 15. C

  二、完形填空(本题有15小题,每小题1分;满分15分)

  16. A 17. B 18. D 19. C 20. D

  21. A 22. B 23. A 24. B 25. D

  26. C 27. A 28. C 29. C 30. B

  三、阅读理解(本题有10小题,每小题2分,满分20分)

  31. C 32. B 33. C 34. A 35. A

  36. D 37. B 38. D 39. A 40. C

  四、词汇运用(本题有15小题,每小题1分,满分15分)

  41. how 42. stands 43. shy 44. along

  45. matter/trouble 46. dangerous 47. quickly 48. thanked

  49. However 50. more

  51. to take 52. better 53. pairs 54. Parking

  55. enjoyable

  五、语法填空(本题有10小题,每题1分,满分10分)

  56. went 57. Our 58. named 59. crowded

  60. a 61. yourself/yourselves 62. to feed 63. also

  64.In 65. happily

  六、任务型阅读(本题有5题,每小题1分,满分5分)

  66. D 67. E 68. C 69. B 70. A

  七、书面表达(本题有1小题,满分15分)

  71.

  Dear Lily

  I know you have some problems on learning English. You always forget the new words and you are afraid to speak English. Now I’ll give you some advice.

  First, it is natural to forget the new words. Why not remember 10 words a day? You can write the new words on the paper and place it in your room. So you can often see them.

  Second, try to speak English loudly as much as possible in class. After class, it is a good idea to talk about your favourite songs or singers in English with your classmates. Don’t be shy, just try!

  I hope this can help you!

  Yours

  Lucy

  (93个单词)

  听力材料:

  第一节:听小对话,请从A、B、C三个选项中选择符合对话内容的图片。每段对话仅读一遍。

  1. M: Which city is bigger, Shanghai or London?

  W: I think shanghai is bigger.

  2. M: What programme did you watch last night?

  W: I watched Animal World. It was about lions.

  3. W: Mr. Jack, I’m not good at English, especially listening.

  M: Why not listen to English songs?

  4. W: Hi, Tony! Let’s go to Mei Lanfang Theater together!

  M: Great! I can see Beijing Opera. That’s my favourite.

  5. W: Where is your hometown?

  M: Houston is my hometown. It is in the south of America.

  第二节:听较长对话,回答问题。每段对话读两遍。

  听下面一段较长对话,回答第6~7两小题。

  M: Lucy, where are you from?

  W: I’m from Tongxiang.

  M: Is Tongxiang a big city?

  W: No, it only has a population of about 800,000.

  M: What is Tongxiang famous for?

  W: It’s famous for Wuzhen, a beautiful town with a long history.

  M: I know, the great writer, Mao Dun was born in Wuzhen. I want to visit Wuzhen.

  W: Welcome to my hometown.

  听下面一段较长对话,回答第8~10三小题。

  W: Tony, we will have a school trip to Beijing.

  M: Really? When shall we go, Kate?

  W: Next month. I think it is better to go by train, it’s the most comfortable way.

  M: I like to go by plane, because it is faster. However, it is more expensive.

  W:It’s not so important how to go there. By the way, is it cold in Beijing?

  M: Yes. It’s autumn, in Beijing it’s a little cold.

  W: Oh, I should buy a new coat.

  M: Ha ha! Going shopping is important for you.

  W: Ha ha! I’m looking forward to our school trip.

  M: Me, too.

  第三节:听独白,根据内容,从A、B、C三个选项中选择正确的选项,完成信息记录表。独白读两遍。

  It’s time for sports news. Yesterday, October 20th, there was an exciting football match. Chinese team played against British team. Two teams both played well. Chinese team scored first. But a few minutes later, the captain of Chinese team, Da Ming, was badly hurt. He had to leave. During the second half of the match, British team played better and they scored three goals. So the result was 3:1, British team won the match. At the end of the match, all fans stood up and cheered loudly. They said it was the most exciting match.

  初二八年级英语上期中试卷

  第一卷 共三大题 (满分64分)

  一、听力部分(共20小题;每小题1分,满分20分)

  (请先用两分钟时间熟悉听力试题,然后再动笔答题。做题时,先将答案划在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。)

  A)听下面5段对话。每段对话后有三幅图,从A、B、C三幅图中选出与你所听内容相符的选项。每段对话读两遍。

  ( ) 1. How is Daniel going to Taiwan?

  A. B. C.

  ( ) 2.Where were the woman and her father four years ago?

  A. B. C.

  ( ) 3. When is Tom’s birthday?

  A. B. C.

  ( ) 4. Which country does the woman want to visit?

  A. B. C.

  B) 听下面6段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最

  佳选项。每段对话读两遍。

  ( ) 5. How does the boy go to school every day?

  A. By car. B. By bus. C. By bike.

  ( ) 6. What is John’s new telephone number?

  A. 85067789. B. 85066789. C.85066798.

  ( ) 7. Where are the two speakers talking?

  A. In a shop. B. At the bus stop. C. In the policestation.

  ( ) 8. What do we know about the new teacher?

  A. He often keeps silent(沉默的). B. He talks too much. C. He has no chance to speak.

  ( ) 9. What does the woman mean?

  A. She doesn’t have enough pens.

  B. She has enough pens for both of them.

  C. She herself has no more pens.

  ( ) 10. Who does the man want to speak to?

  A. Jack. B. Susan. C. William.

  C) 听下面2段对话,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。每段对话读两遍。

  听下面一段对话,回答第11至第12题。

  ( ) 11. What is John doing?

  A. Watching a movie. B. Looking at some photos. C.Keeping the photos.

  ( )12. How long did John and his classmates stay in the village last week?

  A. Three days. B. Four days. C.A week.

  听一篇短文,回答第13-15小题,请根据内容选择正确答案完成信息记录表。

  Lucy Parents

  Age Forty 13.______________

  Subject How to teach on the Internet Art history

  Place 14._________________ New York

  For what they go on learning Not to lose her job 15.______________

  ( ) 13. A. Forty B. Seventy C. Eighty

  ( ) 14. A. New York B. Boston C. Washington

  ( ) 15. A. enjoy themselves B. learn more C. meet people all over the world

  D)听下面的短文。短文后有5个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。短文读两遍。

  ( ) 16. Who is the guide talking to?

  A. A lady. B. A gentleman. C. Visitors.

  ( ) 17. Where will they arrive?

  A. London. B. A river. C. Paris.

  ( ) 18. How many people are there in the city?

  A. 700,000 B. 7,000,000 C.70,000,000

  ( ) 19. How are the people of the city?

  A. Not busy at all. B. Not busy but friendly. C. Friendly and helpful.

  ( ) 20.Where can you visit when you are in that beautiful city?

  A. London Museum only.

  B. Big Ben only.

北京癫痫病科专科医院

  C. London Museum, Big Ben, River Thames and so on.

  二、选择填空(共24小题;每小题1分,满分24分)

  A)单项填空 从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

  ( ) 21. If you want to be ________ useful person in the future, you should read ________ useless books.

  A. a, fewer B. a, less C. an, fewer D. an, less

  ( ) 22.The trip was ________.We felt very________.

  A.bored;boring B.boring;bored C.boring;boring D.bored;bored

  ( ) 23. —You'd better keep the secret to ________, Millie and Lily.

  —OK, Amy. Can you keep it for ________?

  A. yourself, you B. myself, yourself C. yourselves, us D. you, ourselves

  ( ) 24. When he walks ________ my desk, he knocks my books ________ the desk.

  A. past, off B. past, away C. passed, off D. passed, away

  ( ) 25. Is Suzhou bigger than ________ in Jiangsu and bigger than ________ in China?

  A. any city, any city B. any city, any other city

  C. any other city, the other cities D. any other city, any city

  ( ) 26. In our school library there ________ a number of books on science, and in these years the number of them ________ growing larger and larger.

  A. are, is B. is, are C. have, are D. has, is

  ( ) 27. — The picture is ,I have to say, not a bit beautiful.

  — Why? It’s ________ than the pictures I have ever seen.

  A. far more beautiful B. much less beautiful

  C. no more beautiful D. any less beautiful

  ( ) 28 —Do you believe that paper is made ________ wood?

  —Yes, I do. And you can see that our books are made ________ paper.

  A. of, from B. from, of C. from, from D. of, of

  ( ) 29. The boss should ________ a telephone in his office , so his workers can reach him more easily.

  A. put in B. put on C. put out D. put away

  ( ) 30. —What's the ________ of the trip to the World Park, Sandy?

  —Taking a trip there ________ 100 yuan per person.

  A. cost, takes B. cost, costs C. price, spends D. price, pays

  ( ) 31. The train arrived ________ Nanjing at 6:00 ________ the afternoon of September 15th.

  A. at, in B. in, in C. in, on D. at, on

  ( ) 32.My grandpa is busy ________ the ________ washing machine.

  A. fix; broken B. fixing; broken C. to fix; broke D. fixing; broke

  ( ) 33. —There is a smile on Sam's face. He must be ________ that his answer is right.

  —I think so. No one did as ________ as him in our class.

  A. uncertain; well B. certain; good C. uncertain; good D. certain; well

  ( ) 34. —Please don’t forget to close the door when you leave the room. —________.

  A. No, I won’t B. No, I will C. Yes, I won’t D. Yes, I will

  B)完形填空 先通读下面的短文,掌握其大意,然后在每小题的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

  Do you know you are special?(特别的)

  There is nobody in the world the same 35 you. You are unique (唯一). Everybody is different from everyone else. That is good because it 36 the world(世界) an interesting place.

  There are people37 than you, or shorter than you. Maybe your hair is the same color as your friend's hair, but maybe it is longer than 38. Another difference is that your hair may be straight, but his hair may be curly(卷).

  I am sure you have some friends who are39 than you. They can study better. And you also have some friends who are as good at40 as you. They can beat(打败) you in some games. And there are also people around you who are not good at some things.41does your best friend look like? Do you both42 to finish your homework at school? Do you 43 want to wear the same clothes every day? I think though some ways you are the same, but in many other ways you are different. So say 44 to the world, “I am who I am-I'm unique!"

  ( )35. A. with B. as C. of D. from

  ( )36. A. touches B. breaks C. shares D. makes

  ( )37. A. taller B. shorter C. older D. younger

  ( )38. A. him B. he C. his D. he's

  ( )39. A. smart B. smarter C. smartest D. smartly

  ( )40. A. sports B. English C. music D. art

  ( )41.A Where B. What C. How D. How often

  ( )42. A. like B. enjoy C. would like D. going

  ( )43. A. both B. neither C. none D. each

  ( )44. A. quietly B. slowly C. loudly (大声) D. quickly

  三、阅读理解(共10小题;每小题2分,满分20分)

  阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

  A

  There have been many comparisons (比较) made between London Underground and New York Subway. They are the best known public transport systems (公共交通运输系统) in the world and each is a key part of one of the greatest cities of the world. The two systems have many things in common(相同), including their ages and fame(名声),but there are also important differences.

  The following table shows some of the similarities (类似)and differences.

  ( ) 45. From the table, we can see that London Underground _______.

  A. has more lines than New York Subway

  B. has a longer history than New York Subway

  C. has better air conditioning than New York Subway

  D. isn't as convenient (方便) as New York Subway

  ( ) 46.It's_______ to take an underground in London than to take a subway in New York.

  A. much safer B. more dangerous

  C. as safe as D. as dangerous

  ( ) 47. London Underground and New York Subway have some similarities in_______.

  A. air conditioning and hours of operations

  B. longest station and frequency

  C. crashes in the last 10 years and longest station

  D. longest journey without changes and passengers (旅客)

  B

  There was a lovely vegetable patch (菜园). A large tree grew there. Both the patch and the tree gave the place a wonderful look, and they were the pride of the gardener. But no one know that the vegetables and the tree couldn’t stand (忍受) each other. The vegetables hated the tree’s shadow (阴影) , because it left them only just enough light to live. The tree, on the other hand, hated the vegetables because they drank nearly all the water, leaving him just enough to live.

  The situation became so serious that the vegetables decided to use up all the water in the ground so that the tree would die. The tree answered back by not protecting the vegetables from the hot sun, so they began to dry up. Soon the vegetables were really weak, and the tree was drying up.

  The gardener wondered why and stopped watering them. When he did that, both the tree and the vegetables realized that it was better to help each other. They learned how to live in harmony with those around them. So they decided to work together, using both the shade and the water to grow well. After seeing how well they were doing, the gardener gave the best care to the vegetable patch, watering and fertilizing (施肥) it better than any other patch for miles around.

  ( ) 48. From the passage we know ______.

  A. The vegetables were sorry to see the tree drying up.

  B. The gardener was very angry with the vegetables and the tree.

  C. The gardener didn’t know what was happening in the patch at first.

  D. The tree didn’t know how important the sun was to vegetables.

  ( ) 49. The underlined phrase“in harmony” means “______” in the Chinese.

  A. 长久地 B. 小心地 C. 有效地 D. 和谐地

  ( ) 50. The passage is mainly about _______.

  A. why the sunlight and water were very important

  B. how the gardener took care of his vegetable patch

  C. why the gardener was proud of his vegetable patch

  D. what happened between the vegetables and the tree

  C

  At present, more and more people are crazy about travelling. Why do people travel? "To see more of the world," many people would say. But travelling abroad now means much more than that for the growing number of Chinese tourists(游客). Of course it offers us good opportunities(机会)to meet people from other countries, learn about their culture and customs.

  According to the United Nations World Tourism Organization (UNWTO), more than 1 billion people travelled to another country in 2012. In 2012, Chinese people travelled abroad 30 per cent more than in 2011. The prosperity(繁荣) of the tourism industry can also bring both our country and foreign countries great economic benefits (经济利益). Chinese people usually join large tourist groups and visit several countries in one trip.

  Chinese people don't just travel for sightseeing. The China International Travel Service Company said that all their tour trips sold out a month before Christmas Day. Stores offered discounts (打折) during that time, so shopping in Europe and the United States is popular among Chinese travellers.

  In December, China is going through a very cold winter. So many people like to go to some countries in Southeast Asia because theweather there is quite pleasant.

  The improvement of living standards(标准) means more Chinese can travelabroad. But many of them don't have a sense of public manners. A reportby Living Social website in March 2012 even listed Chinese as theworld's second worst tourists.

  If you want to change that bad name, remember to avoid thefollowing: littering, spitting, snatching(抢夺) bus seats, line-jumping, taking offshoes in public, talking loudly and smoking in non-smoking areas.Besides, we should learn some necessary manners of foreign countries.

  ( ) 51. Chinese people travel abroad not to _______.

  A. go shopping B. see more of the world

  C. go sightseeing D. make money

  ( ) 52. According to the United Nations, World Tourism Organization, _______.

  A. 30% of the people who travelled abroad are Chinese

  B. the number of people who travelled abroad rose by 30%

  C. more than 1 billion people travelled abroad in 2012

  D. more than 1 billion Chinese people travelled abroad in 2012

  ( ) 53. Which of the following is NOT true about Chinese people?

  A. Chin拉萨到哪里治癫痫最好ese people like joining large tourist groups.

  B. Many Chinese like to go to Southeast Asia in winter for sightseeing.

  C. More and more Chinese people can travel abroad now.

  D. A report even listed Chinese as the second worst tourists in the world in 2012.

  ( ) 54. What's the best title of the passage?

  A. Travelling. B. Travelling abroad.

  C. Chinese tourists. D. Chinese people like travelling.

  四、阅读表达(共3小题,满分6分)

  阅读下面的短文并用英语回答问题,并将答案写在答题卡上标有题号的横线上。

  Honesty(诚实)of American students

  When I first arrived in America,I was surprised by the honesty of my classmates.Over my first month at school,I didn’t see or hear anyone cheating.I found two reasons for this.

  First,if any student cheats,he or she will get punished.My school has a rule called the Honor Code(荣誉准则).It asks students not to steal,lie or cheat.If someone goes against the code,he or she will have to leave the school.During my first year in the school,seven students left the school because of cheating.

  Second,American students don’t care about scores as much as Chinese students do.They know that colleges will look at their all-round abilities instead of only scores.So they have fewer reasons to cheat.

  55. What will happen if students go against the Honor code?

  56.Who does the writer think care more about scores?

  57 Are you willing to become an honest person? Why?

  第二卷 共四大题 (满分36分)

  五、词汇(共10小题;每小题1分,满分10分)

  A)根据首字母或汉语注释,在横线上写出各单词的正确形式。每空只写一词。

  58. Do it well, and you’ll always win rock – paper – _____▲______ (剪刀).

  59. Please tell me the time _____▲______ (精确地), or I'll be late.

  60. French is thought as one of the most beautiful_____▲______(语言) in the world.

  61.When checking on your food, look _____▲______ (从头到尾) the oven window instead of opening the door.

  62. He _____▲______ (粘住) some paper roses on his card and made it more beautiful.

  63.Jim is busy _____▲______(装饰)the Christmas tree with colourful lights.

  64. Here are clear_____▲______ (指示). You should read them carefully before taking the medicine.

  B)根据情景,在横线上写出一个语法上和语义上都正确的单词。每空只写一词。

  65. —What is the ______▲______of the Golden Gate Bridge?

  —About one hundred metres tall.

  66. —Do you know another way of saying “garden”?

  —Yes, it's _____▲_______.

  67. —Which animal do you like best?

  —Koala. It is one of the most representative(代表性)animals in the country of_____▲______.

  六、句子翻译(共5小题;每小题2分,满分10分)

  (将句子译成英语,并将所译句子写在相应的横线上。)

  68.医生建议我每天晚饭后都要散步。

  _________________________▲___________________________________

  69.他不但喜欢骑自行车,而且还喜欢攀爬。

  _________________________▲___________________________________

  70. 听!孩子们正在课堂上讨论如何使用电脑。

  _________________________▲___________________________________

  71. 当这个小男孩到家时, 他迫不及待地打开电视。

  _________________________▲___________________________________

  72. 昨天他们计划参观名胜古迹而不是待在家里。

  _________________________▲___________________________________

  七、书面表达(共l题;满分10分)

  校团委正举行“畅想未来”的征文活动,请根据提示,以“My ideal school life”为题写一篇短文。

  1. 现在学校生活 至少写三点现在的情况。

  2. 理想学校生活 (1) 多彩的校园生活(课外活动……)

  (2) 多样的学习方式(网上学习……)

  (3) 和谐的人际交往(交友互助……)

  要求:1. 所写内容必须包括表格中所有的信息,并作适当的发挥;

  2. 词数90左右,开头及结尾已给出,不计入总词数;

  3. 不得出现真实的人名、校名、地名等相关信息。

  My ideal school life

  I am a student in Grade 8. Now we have a very busy school life.

  _________________________________▲____________________________________________

  _________________________________▲___________________________________________

  _________________________________▲___________________________________________

  This is my ideal school life. I hope my dream will come true some day.

  八年级英语期中考试

  听力稿及答案:

  一、听力部分(共20小题;每小题1分,满分20分)

  (请先用两分钟时间熟悉听力试题,然后再动笔答题。做题时,先将答案划在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。)

  A)听下面5段对话。每段对话后有三幅图,从A、B、C三幅图中选出与你所听内容相符的选项。每段对话读两遍。

  1. W: Daniel, how are you going to Taiwan for the summer holiday?

  M: By plane, I think.

  2 .M:I know you're from England. But did you live in America for some time?

  W: Yes, we did. We lived there for five years, and then we came to Beijing because my

  father found work here last year.

  3. W: Today is September 27th, right?

  M: Yes, tomorrow is Tom’s birthday. Shall we hold a party for him?

  4. M: Which foreign country do you want to visit?

  W: I dream of going to the USA some day.

  B) 听下面6段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最

  佳选项。每段对话读两遍。

  5. W: Does your father drive you to school every day?

  M: No, I always take the bus.

  6. M: Hello, Rose. Can you tell me where John lives?

  W: Sure. He lives on 23 rd Park Road. His new number is 85067789.

  7. W: Can I help you?

  M: Yes, I’d like a skirt for my daughter.

  8. W: Do you like your new teacher?

  M: He’s all right. The only problem is that he never stops talking.

  9. M: I forget to bring my pen to take notes with in class.

  W: That’s all right. I have enough for both of us.

  10. M: Hello! This is Jack. May I speak to William, please?

  W: Hello, Jack. This is Susan. William isn’t in at the moment. Can I take a message?

  C) 听下面2段对话,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。每段对话读两遍。

  听一段对话,回答第11至12小题。

  W:Are you watching a movie with your computer, John?

  M:No. I’m looking at some photos that I took last week. I kept them in my computer.

  W:Do you mind if I look at them?

  M:Of course not.

  W:Where did you take them?

  M:In the village where I went camping with my classmates last week. We had a great time there.

  W:How long did you stay there?

  M: We planned to stay there for only three days. But we had so much fun there that we stayed there for four more days.

  听一篇短文,回答第13-15小题,请根据内容选择正确答案完成信息记录表。

  In the past, when students left college and got jobs, only some of them went on with their study. But today, lifelong learning is becoming more and more important. Lucy, who is forty, teaches Maths at a college in Boston. “Next term, I’ll teach some of my classes by using the Internet. If not, I will lose my job.” At the same time, Lucy’s seventy-year-old parents, who live in New York, are taking an art history class online. “We love this subject,” says her father, “and we learn it to enjoy ourselves.

  D)听下面的短文。短文后有5个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。短文读两遍。

  Hello, ladies and gentleman. I'm your guide today. First, I'd like to tell you something about London we arrive. As you know, London is the capital of England. It lies on the River Thames.

  It's a very big city. It has about 7 million people. The people are usually friendly and helpful, especially the policeman. They are always glad to tell visitors about their city.

  London is also a beautiful city. It has lots of parks and gardens. When you are in London, you should visit the London Museum. It can tell you a lot of interesting stories. You may also visit many other places of interest, such as Big Ben, River Thames and so on.

  一、 听力部分

  1-4 BCAB 5-10 BAABBC 11-12 BC 13-15 BBA 16-20 CABCC

  二、选择填空

  A)单项填空 21-25 ABCAC 26-30 AABAB 31-34 CBDA

  B)完形填空 35-39 BDACB 40-44 ABAAC

  三、阅读理解 45-47 BAD 48-50 CDD 51-54 DCBB

  四、词汇

  55. scissors 56. exactly 57. languages 58. through 59. stuck

  60. decorating 61. instructions 62.height 63. yard 64. Australia

  五、阅读表达

  65. He or she / They will have to leave the school.

  66. Chinese students.

  67. 自拟,eg:Yes. Because I think people like to make friends with honest people.

  六、句子翻译

  68. Doctors / The doctor advised me to take a walk after supper every day.

  69. He likes not only cycling but also climbing.

  70. Listen! The children are discussing how to use computers in class.

  71. The little boy couldn’t wait to turn on the TV when he got home.

  72. They planned to visit some places of interest/ interesting places instead of staying at home yesterday.

  七、书面表达

  One possible version:

  I am a student in Grade 9. I have to get up at very early every day, because our first class starts at 7:00 a.m. There are four lessons in the morning and also four in the afternoon. I have a little time to do after-school activities. I have too much homework to do every day, so I don't have enough time for sleep.

  I hope my ideal school begins at 9:00 a.m. and finishes at 3:00 p.m. After school, we can do many after-school activities, such as playing football and basketball. We can join many clubs at school, like Chess Club, Singing Club, Swimming Club. I think it's good for our health. We can have lessons not only in class but also on the Internet. It can make us be more interested in our study. At the same time, we can chat with our friends online and discuss our lessons with each other. We can help each other. I believe we can get along well with each other.

上学期八年级英语期中试卷相关文章:

1.

2.

3.

4.

5.

------分隔线----------------------------